torsdag 23. august 2012

Klesvask for dummies

I dag har vi gjort noe for første gang: vaska klær! Dagen i dag har vært full med teori, svømming og stallen, men vi var faktisk ferdige før kl. 19:00. WHAT A FEELING. De andre kveldene har jeg ikke fått hatt "fri" før hvertfall i 9/10-tida, så jeg var ganske fornøyd med å kunne gå opp på rommet og vite at jeg hadde hele kvelden for meg selv. Men, den er altså blitt brukt til litt vasking. Så her kommer en liten vasking-for-dummies-guide:


1. Gå ned i kjelleren
Det er jo der vaskerommet er. Uansett hvor skummel den dumme gangen er, så må man faktisk ned der både for å vaske klær og dusje...

2. Finn en vaskemaskin
Veldig kjekt å ha når man skal vaske!


3. Fyll vaskemaskinen
Enda lurere...


4. Finn ut av hvordan dette fungerer
Etter å ha kranglet litt med vaskemaskinen og ikke helt skjønt hva man har gjort galt og finner ut at "Aha! Vaskekortet skal kanskje brukes nå!", så kikker man litt lenger enn sin egen nese, og finner dette. En bruksanvisning og en kortautomat. Dra kortet to ganger og betal dobbelt bare sånn for å være heeeeeeeeelt sikker på at dette kommer til å fungere...


5. Se litt lenger opp
"Wups! Man skal vel kanskje reservere her???" Åjada, det skal man. Så da får man kaste et kjapt blikk på klokka og se at det tilfeldigvis var en åpning akkurat når du står der. Lucky you! (også vet du til nestegang at du skal reservere, så ingen banker deg opp......)



6. Stjel litt plass i andres vaskemaskin
Hvis tilfeldigvis en medelev kommer innom og skal vaske lyst tøy, løp opp på rommet og hent det lyset tøyet du har for å slenge det med. Du har jo tross alt kjørt mørkt tøy, og sammen er ikke det helt dynamitt. (og tenk etterpå at "wups, var kanskje vaskeanvisning på et-eller-annet-spesielt-du-slengte-inni".) Jærræ, dette går så bra atte!


7. Kom tilbake en stund senere
Og voila! Rent tøy! Eller? Nei, var faktisk ikke det. Ikke alt. Noe var rent-nok, og annet var absolutt-ikke-rent-nok og må vaskes en gang til. Var kanskje noe rart med at den ble ferdig på 20 minutter kanskje?


8. Heng opp resten
Det som ble rent-nok kan da forflyttes til neste rom: tørkerommet. Der skal det henge til det er tørt. Rett og slett.


Lykke til! 
(Jeg vet iallefall hva jeg ikke skal gjøre og skal gjøre nestegang...)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar